Храм у Мелітополі: зрізали хрест й намалювали Гіві та Моторолу
  • Суб, 13/05/2023 - 13:02

Напередодні, 9 травня у Мелітополі окупанти зрізали хрест та розмалювали будівлю церкви «Благодать» (пастор – Михайло Брицин). Проте тепер, це вже не церковна споруда, а міністерство культури Запорізької області.

«Ось всі наші герої», – говорять у проросійських телеграм-каналах. Також стверджують, що ідея розмістити на будівлі фото так званих «героїв» є ідеєю увіковічення пам’яті «захисників». В особливості напередодні траурної дати 11 травня – 40 днів, як загинув сумнозвісний Владлен Татарський.

На фасаді церкви розміщені 4 фото та пропагандистські написи «руського міра». Мелітопольці радіють з того, що художник вибрав максимально нечитабельний шрифт.

– Максим Фомін (Владлен Татарський) та його слова: «Ворог буде розбитий, перемога буде за нами»;

– Михайло «Гіві» з підписом: «Ми віримо у наших людей, а люди вірять в нас. На цьому ми і тримаємось. Коли треба помру на своїй та за свою землю»;

– Арсен Павлов «Моторола» і текст: «Хочеш миру – готуйся до війни. А ми завжди готові. Моя задача захищати свій народ, який зробив свій вибір»;

– Володимир Жоха з маніпулятивним використанням тексту Євангелії: «Ніхто більшої любові не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх».

Ті, кому знайомий Радянський Союз (СРСР) знають, що тодішня влада та ідеологія робила з церковних споруд – склади, клуби та інші громадські місця. Тому не дивно, що російські окупанти тепер наслідують такі ж ідеї.

Люди, які відвідували будівлю церкви у Мелітополі говорять: «Хай би ті орки шурували уже скоріше у свій Мородор. Молимось, щоб люди були в порядку, щоб продуктів та ліків вистачало».

«Нічого відмиємо!»

Також розповідають, що в місті помітно більше машин з українськими номерами: «Російські знімають, а наші одягають».

Пастор церкви Михайло Брицин каже: «Ці всі жахливі дії з боку окупантів – від безсилля. Адже наші люди тримаються до кінця і знають, що добро, а що зло».

Нагадаємо, що у Мелітополі це не перший мурал окупаційної влади. Тижнем раніше, на одній зі споруд в центрі міста завершили малюнок російської пропагандистки Дар’ї Дугіної. На вигляд має схожі характеристики до зображення ікони.