Храми Європи укріплюють оборону
  • Чтв, 28/07/2016 - 13:10

Поки у Кракові триває СДМ, храми Європи посилюють заходи безпеки.

У Брюселі з 27 липня правоохоронці посилили безпеку в місцях відправлення релігійного культу в Бельгії, при цьому рівень терористичної загрози зберігається третій, передостанній, за чотирибальною шкалою, повідомляє Сибирская Католическая газета.

«Синагоги вже перебували під наглядом поліції або військових або під захистом приватних охоронних служб», — нагадує видання.

Таке рішення прийнято після терористичної атаки 26 липня проти церкви у французькому місті Сент-Етьєн-дю-Руврэ в Нормандії.
За прикладом Бельгії діє і Велика Британія. У церквах цієї країни оголошено найвищий рівень терористичної загрози. «Після недавніх подій у Франції ми поширюємо конкретні поради щодо забезпечення безпеки для релігійних місць»,— сказав представник поліції. Він зазначив, що варто проявляти пильність, хоча конкретних даних про можливі атаки на церкви не надходило.

Уряд Великобританії готовий виділити два з половиною мільйони фунтів на встановлення камер відеоспостереження, систем контролю за блокуванням дверей, тривожного сповіщення та сигналізації. Ймовірність атаки екстремістів, у тому числі на церкви, зараз висока як ніколи, визнала прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей.

Згідно з інформацією SITE Intelligence Group, на адресу Великобританії надійшли погрози з боку бойовиків угруповання «Ісламська держава» (ІДІЛ). Відповідні повідомлення були розміщені в Telegram. Уточнюється, що на одній з картинок зображена Статуя Свободи у вогні з підписом: «Вашингтон найближчим часом».
Нагадаємо, напередодні двоє чоловіків взяли в заручники кілька людей в церкві у Франції. Близько 09.20 ранку за місцевим часом невідомі з ножами увірвалися в церкву Сент-Етьєн-дю-Рувре і захопили п'ять осіб — двох парафіян, священиків і черниць. Пізніше з'ясувалося, що нападники вбили священика 86-річного отця Жака Амеля, перерізавши йому горло. Обидва вони були знищені на виході з церкви. Відповідальність за напад взяв на себе «Ісламську державу».

Складається враження, що Церква справді готується до війни. Нагадаємо, що саме про перебування сучасного християнства у стані війни говорив Папа Франциск під час спілкування з журналістами у літаку, вилітаючи з Риму до Кракова на Світові Дні молоді.