Храмове свято у Севастополі
  • Пон, 29/08/2016 - 12:22

У неділю, 28 серпня 2016 року Божого, в день свята Успіння Пресвятої Богородиці, свій престольний празник святкувала громада міста Севастополь. Традиційно на святкування приїхали і віряни з м. Євпаторії.

Святкове Богослужіння очолив декан Кримський, Місіонер Божого Милосердя, настоятель Святопокровського храму міста Євпаторії протоієрей Богдан Костецький, якому співслужили о. Олексій Горобець-Долматов,ЧСВВ настоятель Успенського храму м. Севастополь, о. Йосиф Будай,ЧСВВ з м. Луцька та римо-католицький священик о. Олександр Немтфинов з Севастополя.

Проповідь виголосив о. Йосиф Будай,ЧСВВ. Віруючі уважно слухали повчальну проповідь отця Йосифа про значення свята Успіння Пресвятої Богородиці, обов’язок кожного духовно удосконалюватись і відчувати захист Матері Божої у повсякденному житті.

По завершенні Божественної Літургії,після уставного многоліття,святкування перенеслось на церковне подвір'я, де було звершено освячення води та квітів.

Відтак отець декан Богдан Костецький у своєму вітальному слові  передав усім присутнім поздоровлення та архієрейське благословення адміністратора Кримського владики Михаїла (Бубнія).  « Сьогодні наш єпископ в духовний спосіб єднається з нами в молитві,пам'ятає про нас і уділяє нам благословення, яке має велику силу для всіх добрих починань.» - сказав отець Богдан.

Крім того, священик від імені владики Михаїла подякував отцям душпастирям за цю духовну опіку вірних що її забезпечують священнослужителі,котрі приїхали у ці непрості часи на Кримський півострів. На жаль не кожен священик може сьогодні на це погодитися,підкреслив пропопресвітер Кримський.

У свою чергу настоятель храму отець Олексій подякував духовенству та присутнім за участь у торжествах і побажав усім міцносці духовних та тілесних сил.

На обличчях людей можна було легко прочитати почуття радості - навіть рясний дощ не зіпсував свята. Одягнені у вишиванки та національні строї усі прихожани були запрошені на святкову трапезу приготовану парафіянами.

Закінчилося свято святковим концертом,що його підготували діти недільної школи з парафії Покрови Пресвятої Богородиці м.Євпаторії.