Храмовий празник в день архистратига Михаїла у Академії сухопутних військ
  • Нед, 23/11/2014 - 16:42

21 листопада 2014 року, з нагоди празника Храму архистратига Михаїла у Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного відбулася Архиєрейська Свята Літургія за участі владики Богдана (Манишина), Єпископа-помічника Стрийської єпархії.

У святковій молитві взяли участь курсанти на чолі із керівництвом військового закладу. У Архиєреській Літургії співлужив о. Степан Сус – Голова Центру військового капеланства та настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла, а також військові капелани. Спів на молитві супроводжував хор Гарнізонного храму.

Під час проповіді владика Богдан наголосив, що для військового Бог є фундаментом на якому міцно стоїть життя кожного захисника Вітчизни. Зокрема, Архиєрей пригадав, роки душпастирства у Академії та перші кроки відновлення Храму архистратига Михаїла.

Після молитви отець Степан Сус подякував владиці за спільну Літургію, а від імені керівництва та курсантів Академії слова вдячності висловив полковник Олександр Сивак, Перший заступник начальника Академії. Зокрема, офіцер з приємністю пригадав роки спільної праці владики Богдана, ще як священика, у військовому закладі.

З нагоди храмового празника капелани пригостили курсантів та офіцерів солодощами.

Владика Богдан (Манишин) свого часу провадив капеланське служіння у Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Ще будучи священиком розпочав відновлювати Храм архистратига Михаїла у військовому закладі, у якому тепер щодня відбувається Свята Літургія, а курсанти мають змогу помолитися у святині.