Хресна дорога у Золочеві об’єднала тисячі вірян
  • Пон, 25/03/2013 - 17:16

У першу неділю посту, 24 березня 2013 року, вулицями Золочева (Львівська обл.) пройшла молитовна Хресна хода, яку очолили священнослужителі з різних конфесій міста. Цього року, незважаючи на погодні умови, у молитві взяли участь понад п’ять тисяч вірян. Хрест почергово несли священнослужителі, представники влади міста і району, працівники освіти, культури, лікарі, військовослужбовці, діти, молодь та інші суспільні групи.

О 15 годині біля пам’ятника отцю Маркіяну Шашкевичу, ігумен золочівського монастиря Отців Василіян, отець Августин Шоп’як, ЧСВВ, провів молитву.

- Господи Ісусе Христе, допоможи, щоб наша Хресна дорога не була тільки тимчасовим побожним почуттям. Допоможи, щоб ми супроводжували Тебе на цій дорозі не тільки шляхетними думками, але вчини, щоб ми йшли за Тобою цілим нашим серцем і нашими конкретними щоденними вчинками. Дай, щоб ми ступили на Хресну дорогу цілим нашим єством і залишилися на ній назавжди.

Далі розпочалась тригодинна хода вулицями міста. Під час екуменічної дороги проповідували священнослужителі з УГКЦ, УПЦ КП, УАПЦ та РКЦ.

Завершився молитовний хід біля каплички-пам’ятника на Замковій горі.

Повідомив о. Йоаким Ковальчук, ЧСВВ