Хресна дорога в м. Коломия зібрала тисячі вірних Коломийсько-Чернівецької єпархії
  • Пон, 03/04/2017 - 08:11

2 квітня вірні Коломийсько-Чернівецької єпархії молились Хресну дорогу. Розпочали молитву в Катедральному соборі Преображення Христового, а далі рушили центральними вулицями міста.

Кожна стація пригадувала вірним про важкі страждання, які переніс Христос ідучи на гору Голгофу, а символічне пронесення хреста допомагало реалістично пережити ті події вкотре. Після кожної стації священнослужителі виголошували розважання на тему Христових Страстей, а під час самого походу хор Катедрального собору “Тавор” співав страсних пісень разом із вірними. 

Спершу хрест несли священики, потім представники влади, лікарі, вчителі та викладачі правоохоронці, бійці АТО, капелани, волонтери, а на останній 14-й стації - пластуни, Діти світла та інші молодіжні організації Коломиї. 

Пройшовши попри міський Палац Культури, музей Гуцульщини, Драматичний театр ім. Івана Озаркевича, міське відділення Поліції, храм архистратига Михаїла, міську Ратушу, музей Писанки та площу Скорботи Хресна хода повернулись до головної святині Коломийсько-Чернівецької єпархії. 
Зі сходів Собору, єпарх Василій (Івасюк) подякував всім, хто долучився до організації цього дійства, в особливіший спосіб міській та районній владі, а також Коломийському відділенню поліції, які оберігали спокій вірних. 

На завершення архієрей звернувся до присутніх із короткою промовою в якій сказав: “Святий хрест сьогодні пригадує всім тим, котрі “б’ються поміж собою” безконечну Божу любов до кожного жителя нашої держави. Христос стражданнями любить наш народ. Герої Небесних Сотень і військовослужбовці в окопах АТО на війні мужньо і з любов’ю до України виконують свій обов’язок кожного дня. А до всіх тих, котрі продовжують вести безтурботне життя і забули про війну, про вдів, про сиріт, про інвалідів, про хворих, про пенсіонерів Ісус Христос просить не кидати свого хреста і народу у терпіннях, а щодня виконувати гідно своє духовне покликання. Божа мудрість і Святий Дух покликали вас жити в Україні, любити цей знедолений народ, до якої б нації ви не належали і ви прийняли цей хрест та відповідальність за його виконання (пор.Лк. 9,23). 

Україну міцно прибивають до хреста цвяхами торгівлі людьми, нечесною політикою, корупцією, брехнею, фінансовою трудністю людини полікуватися і вершиною нашого тернового вінця є узаконений та непомітний відхід від Божого Закону. Розп’ятий і віруючий народ бачить Пасху, бо тільки в ній знаходиться спасіння та воскресіння. 

Провідники народу зобов’язані прикласти зусилля і почати витягувати цвяхи і колюче терня з тіла розп’ятої України: духовенство – святим життям, політики – чесністю свого служіння, силові структури – справедливим виконанням закону, бізнесмени – правдивим підприємництвом, депутати – народними законами. І так всі слуги народу мають об’єднатися спільною молитвою і постом почати негайно лікувати та виводити паралізований український народ з “гріховної коми”. Насправді держава Україна тримається сьогодні не завдяки політикам, економіці, різним фінансовим валютним позикам, а тільки на невеликій кількості віруючих людей, котрі вийшли зі щирою молитвою на Духовний Майдан. І Господь приймає цей молитовний спів: “Боже великий єдиний нам Україну храни…”.” 

Після цих слів всі присутні соборно проспівали молитву “Боже великий єдиний нам Україну храни…”.

Відео з Хресної дороги