Хресна дорога в Прилуцькій колонії
  • Пон, 27/03/2017 - 17:48

25 березня 2017 року у Прилуцькій виховній колонії волонтери пенітенціарного душпастирства зустрілися з вихованцями. Вступом до зустрічі була розповідь про Хрестопоклонний тиждень Великого посту, потім - Хресна дорога - молитовні роздуми про Страсті Христові, про досвід Великого посту як дороги покаяння.

Моління Хресної дороги увійшло у звичай, який триває рік-у-рік з Великого посту 2011 року. Тексти вміщали біблійні уривки й молитовні роздуми, які їх супроводжували. Тож волонтери Олена Трач, Олег Панчук, Ірина Бречко, Ганна Онисько, Ірина Озарків, Василь Возняк мали помічників з вихованців, які читали фрагмети, де події Страсної П'ятниці і події сьогодення переосмислювалися у ключі заповідей милосердя для ближнього. У кінці читання кожен учасник моління приніс до Розп'яття свою молитву разом із запаленою свічкою.

Богословський підсумок зустрічі з вихованцями провів о. Костянтин Пантелей. Він закликав юнаків проявляти велику духовну увагу до ближнього, який, за Божим задумом, є для кожного з нас нагодою для освячення нашого життя.

Найціннішим, як завжди, був час неформального спілкування волонтерів з вихованцями. Співпраця Пенітенціарного душпастрства УГКЦ та інших християнських Церков з вихователями Прилуцької колонії для неповнолітніх сприяє переміні ставлення юнаків до власного життя. Воно набуває для них цінності, яка походить від доброзичливого задуму нашого Небесного Отця.