Хресні Дороги в Україні
  • Птн, 29/03/2013 - 20:11

Цьогорічні процесійні Хресні Дороги в Україні часто прокладені через снігові замети й обледенілі шляхи. 22 березня 2013 р. у місті Кам'янці-Подільському, не зважаючи на вітер і заметіль, понад дві години тривала екуменічна Хресна Дорога, під час якої католики двох обрядів, православні й протестанти почергово несли великий дерев’яний хрест та роздумували над стражданнями Христа. Ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії єпископ Леон Дубравський закликав до спільної молитви за всіх християн, особливо за тих, хто переживає проблеми або є далеким від Бога.

Понад п’ять тисяч християн об’єднала традиційна екуменічна Хресна Дорога у місті Золочеві Львівської області. Українською і угорською мовою молилися священики і вірники у закарпатському місті Рахові, де до Хресної ході, яку організували римо-католики, приєдналася одна із місцевих греко-католицьких громад.

Українською і польською мовою читали розважання над Страстями Христовими й молилися римо-католики з львівських парафій та монаші спільноти, які 27 березня, в Страсну Середу, ввечері, взяли участь в Хресній Дорозі вулицями міста. Її традиційно організували ченці францисканці. Хресну Ходу від митрополичої базиліки Успіння Пресвятої Діви Марії до санктуарію св. Антонія Падуанського очолив архиєпископ-митрополит Львівський Мечислав Мокшицький.

Джерело: Радіо Ватикан