«Хрест Спасителя – нове дерево райського життя, через котре людині дарується повнота життя в єдності з Богом», – владика Тарас (Сеньків)
  • Срд, 28/09/2016 - 11:34

27 вересня 2016 року Преосвященний владика Тарас (Сеньків), єпископ Стрийський, уділив Таїнство Священства Михайлу Глов’яку, випускнику Львівської духовної семінарії Святого Духа. Архиєрей, звертаючись до всіх присутніх в катедральному храмі, розважав над значенням хреста Господнього на шляху людини до вічності. Владика Тарас провів паралель між деревом в раю при створенні світу та хрестом, плоди якого дарують людині життя і ведуть до воскресіння.

«Християнин – є той, хто знає де його дерево життя і постійно при ньому перебуває. І ми маємо відважно черпати з хреста духовну силу і мудрість, щоб жити в єдності з Богом», - зазначив єпископ, підкресливши вагомість дару, яким є обдарована людина в жертві Господній.

Також проповідник, говорячи про хрест Господній як об’явлення правди, обґрунтував дію і наслідок гріха на життя людини, яку на хресті визволяє сам Бог. «Тому життя християнина – це є постійна боротьба зі злом, а хрест Господній є знаком перемоги над злом, і коли споглядаємо на нього з вірою – отримуємо силу в боротьбі з піднебесними силами зла», - сказав владика Тарас.