Християн дискримінують за віру не тільки в Азії, Африці чи на Близькому Сході, але і в Західній Європі
  • Срд, 29/01/2014 - 13:41

Християн дискримінують за віру не тільки в Азії, Африці чи на Близькому Сході, але і в Західній Європі. Тільки від початку року у Відні «Центр документації нетерпимості та дискримінації щодо християн» зареєстрував 12 таких випадків у Франції, Великобританії, Швейцарії, Бельгії, Іспанії, Швеції та Німеччині.

У Франції вандали досить сильно пошкодили три церкви. В іспанській Малазі на стінах чотирьох католицьких церков написали проабортивні гасла і знищили церковне майно. У Бельгії знищили ясла, які поставили навпроти однієї з церков на Різдво, а в баварському Ноймаркті невідомі осквернили цвинтар. Вони викрали з могил дерев'яні хрести і вбили їх в землю перевернутими. За даними поліції, це може вказувати на дії сатаністів.

У Перті в Шотландії заарештували вуличного проповідника Тоні Мілано з США за те, що він розповідав, що, згідно з Біблією, гомосексуалізм є гріхом.

Однак ніхто не заважає щосуботи роздавати мусульманам у Базелі (Швейцарія) публікації Центрального Ісламського бюро у Швейцарії. Один з текстів закликав до вбивства євреїв і християн. У Ексіо, на півдні Швеції, незважаючи на обіцянки, не прийняли на роботу християнську акушерку, яка відмовилась брати участь в абортах. Упродовж шести років у Відні зареєстрували понад тисячі подібних випадків.

Через неодноразові напади на християн і церкви в Німеччині, голова Спілки старшого покоління, Отто Вульф сказав, що «злочинні дії проти християн треба так само нотувати в кримінології, як напади на тлі антисемітизму. На його думку, кожна людина зобов'язана поважати свободу віросповідання.

За даними Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), 2012 року в Німеччині зафіксували понад 400 злочинних дій проти християн та інших релігійних громад. Упродовж цього періоду зруйнували 19 церков і чотири кладовища.

У своєму виступі Вольф також нагадав, що в світі понад 200 мільйонів християн у 50 країнах  дискримінують через віру, часто християни платять за віру своїм життям. Він зазначив, що про ці факти треба говорити і засуджувати їх.

За матеріалами: http://info.wiara.pl