Християн переслідує влада Узбекистану
  • Втр, 20/08/2013 - 18:04

В Узбекистані відбувся ряд тривожних випадків порушення релігійної свободи – повідомляє норвезька організація оборони прав людини Forum 18. Організовані протестантами два літні табори стали мішенню атаки влади.

У червні поліція вдерлась на територію табору для сімей у Ташкентській провінції, обшукала дітей і дорослих, конфіскувала релігійні матеріали і наказала баптистам покинути територію табору, яка належить їх протестантській громаді. Вони негайно звернулись до місцевого суду, демонструючи документи на право власності, і досі чекають на його рішення.

У кінці липня у Самаркандській провінції поліція вдерлась до дитячого табору, організованого іншою протестантською спільнотою. Свідки кажуть, що туди відправили чотири машини з 80-ма поліцейськими, принаймні 20 з яких належать до антитерористичних формувань. Дорослим і дітям погрожували гумовими палицями і допитували протягом кількох годин. 9 дорослих і 22 дитини забрали для подальших допитів у комісаріат. Поліція конфіскувала все електронне обладнання, музичну апаратуру, книжки, плакати і навіть паспорти двох українських громадян, не інформуючи про це посольство.  

Християн в Узбекістані 8%, домінують в країні мусульмани-суніти. Влада переслідує меншість, користуючись законом про забарону поширення екстремістської літератури, якою визнають всі книжки, які стосуються релігії.

За матеріалами: http://info.wiara.pl