«Християнам нашого часу варто приїхати сюди, до дому тої, яка перша повірила, щоб повчитися віри», - Глава УГКЦ у Назареті
  • Нед, 07/04/2013 - 01:03

6 квітня 2013 року Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, який очолює делегацію УГКЦ на Святу Землю, з нагоди Року Віри, відвідав Базиліку Благовіщення у Назареті. Після цього він очолив Архиєрейску Божественну Літургію в печері Благовіщення.

З Главою Церкви співслужили: владика Володимир Війтишин, Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, владика Тарас Сеньків, Апостольський адміністратор Стрийської єпархії, владика Йосафат Говера, Екзарх Луцький, о. Степан Балагура, Судовий вікарій Івано-Франківської Архиєпархії.

Під час проповіді  Предстоятель УГКЦ сказав, що саме в цій печері, друга Божа особа – Син Божий, воплотився, бо ангел Гавриїл не просто говорив, а звіщав те, що ставалося в момент, коли Богородиця відкрила свою волю до Бога. «Тут  воплотилося Слово Боже і почалося наше спасіння. Тому християнам нашого часу, щоб повчитися віри, найкраще можна приїхати сюди, до дому тої, що була перша, яка повірила», – зазначив він.  Також Верховний Архиєпископ  УГКЦ додав, що це місце є особливим, як для нього, так і для владики Йосафата Говери. Бо обидва були хіротонізовані у єпископство  саме  у Празник Благовіщення. Він пригадав, що завтра, у Празник Благовіщеня, владика Йосафат святкуватиме  п’ятиріччя  свого єпископського служіння.

«Бажаю всім нам разом, у цьому місці сказати Богові своє «так». Нехай  Христова віра на наших землях, куди ми з вами повернемося через кілька днів, буде тим світлом, що змінить усіх нас, наші родини і суспільство. Нехай тут та сила Божа зійде на кожного із нас, а Слово Боже через наше життя засяє у всьому світі», – побажав Блаженніший Святослав.

Додамо, що цього дня Глава Церкви відвідає Гору Тавор – місце Преображення Христа, та відслужить Велику Вечірню з Литією  разом із Преосвященним  Елієм Шакуром, Архиєпископом  і Митрополитом Акки, Найфи, Назарету і всієї Галилеї Католицької Мелхітської Церкви, в парафії Св. Петра і Павла в м. Шефамар.

Департамент інформації УГКЦ