Християнам не варто радіти обранню главою ЄП Роберти Метсоли
  • Втр, 25/01/2022 - 16:18

Минулого вівторка новим главою Європарламенту було обрано депутата від Мальти Роберту Метсолу з Групи Європейської народної партії. 

Чимало християнських середовищ позитивно оцінили це обрання, позиціонуючи Метсолу як католицького політика, що дотримується поглядів пролайф.

Одначе нова очільниця ЄП є досить неоднозначним політиком, в тому числі в площині проблеми абортів. Причому скепсис щодо Метсоли висловлюють і мальтійські католики.

Доктор Філіп Бітті, президент Мальтійського товариства християнської цивілізації «Pro Malta Christiana» у коментарі католицькому виданню Church Militant охарактеризував Метсолу як «фальшивого католика у стилі Джо Байдена»«На Мальті вона говорила, що виступає проти абортів, тоді як у Брюсселі під час перебування на посаді євродепутата вона заявляла, що виступає за так звані повні репродуктивні права жінок», – сказав Бітті.

«Хоче те, що вона у певних випадках голосувала у Європарламенті проти абортів, є правдою, той факт, що тепер вона підтримує позицію Європейського парламенту щодо абортів, чітко окреслює її як людину, якій бракує принципів і християнських цінностей», – додав він, маючи на увазі заяви, з якими вже встигла виступити Роберта Метсола, запевняючи журналістів, що не буде посягати на «репродуктивні права».

У виданні зауважують, що у своїй інавгураційній промові Метсола двічі наголосила на своїй підтримці феміністичної повістки, гомосексуалізму та трансгендерності, наполягаючи на тому, що Європарламент ніколи не прийме тих, «хто бачить жінок як мішень і заперечує права наших ЛГБТІК-громадян (who see women as a target and who deny the rights to our LGBTIQ citizens)».

Також католицькі журналісти наголошують, що політик є «своєю» для мережі Сороса. У соросівському звіті під назвою «Надійні союзники в Європейському парламенті (2014-2019)» Метсолу означено як союзника, який «дуже зацікавлений у питаннях міграції», а також «притулку, гендерної рівності, прав ЛГБТІ та прав усіх меншин».

На думку Філіпа Бітті, Метсола працюватиме у напрямку федералізації ЄС, не чинячи спротиву антихристиянській політиці архітекторів цього процесу. «Її обрання є ще одним кроком у плані єврофедералістів щодо знищення залишків національного суверенітету в країнах-членах ЄС», – сказав християнський активіст, додавши, що «пропагандисти Сороса вважають її союзником з точки зору їхнього глобалістського і антихристиянського порядку денного».

«Вона типова “християнська демократка”, тобто ліберал-прогресивіст із нальотом соціал-католицизму», – стверджує Бітті.

Нарешті, важливим для характеристики Метсоли є те, що вона брала участь у атаках Європарламенту проти Угорщини та Польщі, які нині намагаються захистити свій суверенітет і християнську культуру.

Джерело: Політична Теологія