Християни ЦАР просять молитовної підтримки
  • Срд, 02/11/2016 - 10:42

12 жовтня угруповання ісламістських бойовиків «Селек» напало на біженців в районі міста Кага-Бандоро Центральноафриканської Республіки (ЦАР). Це сталося в тому ж місці, де всього місяць тому бойовики «Селек» спалили біблійний навчальний центр. Незважаючи на втручання миротворців ООН було вбито як мінімум 18 мирних жителів, 57 осіб поранено, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

«Все те, що відбувається свідчить про прийдешні лиха», - заявив контакт Фонду Варнава в Центральноафриканській республіці, оскільки насильство лише зростає.

«Я дивився по телевізору виступ нашого президента про останні події в Кага-Бандоро, де, за його словами, було вбито близько 40 осіб (як мусульман "Селек", так і мирних жителів, в основному християн). Будинки спалені, будинок архієпископа зруйнований ... Сьогодні в ЦАР день жалоби і молитви», - зазначив він.

Віруючих дедалі більше непокоять спалахи насильства в ЦАР, а також плани уряду Франції відкликати до кінця жовтня більшість своїх солдат. 12 000 миротворців ООН залишаться на місці, проте навіть їх присутність не зупиняє нападів з боку «Селек».

У 2012 році ісламістські бойовики організували збройний переворот, в результаті якого в 2013р. Мішель Джотодія проголосив себе президентом, ставши першим мусульманським лідером цієї християнської країни. Однак уже в наступному році Джотодія був змушений піти у відставку, а в лютому 2016 пост президента ЦАР зайняв християнин Фостен-Аршанж Туадера. Але угруповання «Селек» відмовилося визнавати його.

«Церква зміцнюється в молитві, і ми просимо вас підтримати нас в молитвах за нашу країну», - сказав на закінчення контакт з Центральноафриканської республіки.