Християни Європи збирають петицію проти одностатевих шлюбів
  • Чтв, 14/01/2016 - 00:54

Найбільша християнська благодійна організація Care на чолі з Нолан Ліч змогла зібрати більше 1 мільйона підписів під законопроектом, що визначає шлюб, як союз чоловіка і жінки і  заперечує одностатеві шлюби.

Але Єврокомісія поклала його під сукно і намагається повністю скасувати інструмент цивільних петицій, оскільки такі петиції її не влаштовують. Організація попереджає, що в Європі насувається катастрофа через старіння населення і падіння народжуваності.

Якщо петиція набере більше мільйона підписів (в не менш ніж 7 державах Євросоюзу), її автоматично приймуть до виконання Європейською комісією. Наприклад, петиція про припинення випробувань на тваринах зібрала 1,2 мільйони підписів, а петиція про припинення фінансування абортів і медичних досліджень на ембріонах за рахунок платників податків зібрала 1,7 мільйона підписів.

Але успіхи християнських активістів на підтримку традиційного шлюбу викликають побоювання в єврокомісарів. Вони запевняють, що система петицій призводить до зростання «євроскептицизму» і збуджує непотрібні «надзвичайно суперечливі і зайво емоційні питання, що представляють інтерес для вузької меншини, а не переважної більшості громадян Євросоюзу», а тому має бути скасована. На останньому засіданні в Брюсселі євробюрократи ініціювали перегляд механізму петицій.

Петиція «Мами, тати і діти» на захист традиційного шлюбу проголошує, що «широкі верстви населення незадоволені спробами перегляду визначення шлюбу, насадження одностатевих шлюбів і наділення гомосексуальних пар батьківськими правами». Нола Ліч каже: «Нас турбують спроби Комісії прикрити механізм петицій. Насувається катастрофа, тому що по всій Європі йде старіння населення і спад дітонародження, а тому традиційна сім'я потребує термінового захисту, адже сімейне життя завжди було основою європейського суспільства».