Християни-кінематографи з США мають намір створити компанію рівня Marvel
  • Пон, 29/10/2018 - 13:39

Брати Енді і Джон Ервін мають намір об'єднати кінематографів-однодумців, створивши християнську компанію, аналогічну Pixar або Marvel.

Енді і Джон Ервін - режисери фільму «Можна тільки уявити» (I Can Only Imagine), який зібрав в прокаті 83,5 мільйона доларів при бюджеті всього 7 млн. Він став найкасовішим незалежним фільмом 2018 року і найуспішнішим проектом кіностудії Roadside Attractions, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на The Christian Post.

У своєму недавньому інтерв'ю для Baptist Press Джон Ервін розповів, що тепер їх творчий дует запускає нову виробничу компанію і починає роботу над серією фільмів, які отримали підтримку в Голлівуді.

«Голлівуд реагує на успіх, - сказав Джон Ервін. - Успіх - це голлівудська валюта».

Нова кінокомпанія, що отримала назву «Kingdom» («Царство»; назва є посиланням до тексту молитви «Отче наш»), є спільним проектом братів Ервін і їх давнього партнера з кіновиробництва Кевіна Даунса (Kevin Downes). Джон описав нове підприємство як «конвеєр фільмів, заснованих на реальних подіях», які будуть поширювати євангельські ідеї та «служити Церкві».

«Християнський Pixar або християнський Marvel», - так визначив Дж. Ервін задум творців нової кінокомпанії.

«З самого початку нашою метою було вивести Євангеліє на ширшу сцену, просуваючи якісні фільми, засновані на вірі, розповідаючи історії, які знаходять відгук як у християн, так і нехристиян, залишаючись відданими нашій вірі», - написали брати Ервін на своїй сторінці в Instagram.

Деякі з фільмів Kingdom будуть продюсувати і ставити самі брати Ервін, деякі вийдуть під керівництвом Кевіна Даунса. Але, так як засновники кінокомпанії мають намір просувати свої фільми на світовому ринку, вони планують запрошувати до співпраці інших режисерів.

Прокатом картин займеться одна з найвідоміших американських медіакомпаній - Lionsgate. За словами Джона Ервіна, керівництво цієї компанії «розбирається в ринку релігійних фільмів».

«Вони проявили справжню кмітливість. На мій погляд, кіностудії, яка була б готова з такою енергією і готовністю вкладати ресурси в фільми про віру, ще не було», - заявив Джон Ервін. Ще в серпні 2018 року Lionsgate підписав з Kingdom контракт на розробку, режисуру і виробництво майбутніх художніх фільмів і телевізійних програм.

Список перших проектів нової кіностудії буде оголошений на щорічній Національній конференції релігійних мовників в 2019 році.

Про свою підтримку нової кіностудії заявили керівники найбільших медіакомпаній Motion Picture Group і Television Group. У спільній заяві глави цих компаній Джо Дрейк (Joe Drake) і Кевін Беггз (Kevin Beggs) відзначили, що вони пишаються розширенням партнерства з Ендрю Ервіном, Джоном Ервіном і Кевіном Даунсом.