Християни Китаю відстоюють своє право мати місце поклоніння
  • Пон, 23/06/2014 - 17:54

У Китаї кампанія зі знесення церков і демонтажу хрестів набирає обертів. За інформацією «ChinAid», в провінції Чжецзян з січня знесли 360 церков чи будівель з хрестами.

Пастор округу Піньян, що побажав не називати своє ім'я, повідомив в інтерв'ю «AsiaNews», що християни мають намір «стояти до кінця», відвойовуючи «право мати місця поклоніння».

У низці місць відбулися зіткнення християн з охоронцями і будівельниками, які здійснювали демонтаж.

Згідно з «The Telegraph», у Веньчжоу під час спроби демонтувати хрест із церкви громади Гуанту 11 червня сталася бійка, в результаті якої 6 християн отримали легкі поранення. Демонтаж зупинили, але, найімовірніше, його продовжать пізніше. Протистояння відбулося і при демонтажі хреста з церкви Доньян 30 травня.
Християни округу Піньян опублікували відкритий лист, висловивши глибоке занепокоєння з приводу агресивної кампанії зі знесення церков. «Демонтаж хрестів у храмах викликав паніку серед майже 100 тис. вірян і загрожує заворушеннями», – наголошується в листі.

За інформацією «The Telegraph», не тільки протестантські, а й католицькі храми входять у програму з демонтажу «незаконно побудованих будівель». Це може ускладнити і без того непростий діалог Китаю з Ватиканом.