Християни Пакистану нагадують про свою долю
  • Пон, 14/10/2013 - 16:25

Християни з Пакистану хочуть звернути увагу світу на свої проблеми. У Римі відбулася конференція про релігійну свободу в країні. Голова місцевого єпископату, Архиєпископ Джозеф Куттс, нагадав, що Пакистан був створений 1947 року саме для того, щоб гарантувати своїм громадянам свободу віросповідання. Йшлося, головним чином, про мусульман, але і християнам гарантували свободу віросповідання. Завдяки цьому могли виникнути багато християнських святинь, лікарень і шкіл. Сьогодні, однак, щораз більшу роль починають відігравати мусульманські фундаменталісти. Вони нападають на християн, тому що ототожнюють їх із Заходом, – сказав Архиєпископ Куттс, згадуючи недавній напад на англіканську церкву в Пешаварі, в якому загинули понад 80 людей.
Як сказав голова єпископів Пакистану, християнам не залишається нічого іншого, як звернути увагу на своє становище і вимагати кращого захисту.
«Якщо дитина не кричить, то мати не знає, чи їй щось потрібно. Тому ми повинні кричати, повинні показати, що ми поранені, що нас це болить. На прес-конференції нас запитали, що далі, які наступні кроки хочемо зробити. А що ми можемо зробити? Адже ми не вхопимося за зброю, ми ж не терористи. Але ми підвищуємо голос проти влади. Подивіться на наші сльози, почуйте наш голос. Ми виходимо на вулицю, робимо мітинги. Я теж беру в них участь. Нещодавно я сидів на тротуарі перед прес-клубом. Сидів я, ще один єпископ, монахині та, звичайно, миряни. Ми закликали: досить вбивати християн, ми теж громадяни, ми хочемо справедливості. Таким чином ми привертали увагу ЗМІ. Справді, коли люди бачили нас, то запитували, що сталося: християни на вулиці, монахині. А так, на них нападають...» – сказав Архиєпископ Куттс.
За матеріалами: pl.radiovaticana.va