Християни Пешавара, які протестували проти теракту, зазнають насильства
  • Срд, 16/10/2013 - 23:44

У пакистанському Пешаварі християни, що брали участь в акції протесту після подвійного теракту біля церкви Всіх Святих, який забрав життя 171 людини, змушені переховуватися, побоюючись за своє життя. Після погроз на адресу їх сімей, вони покинули місто.

Місцевий житель Вагас Первез, розповів в інтерв'ю BosNewsLife, що він і його родина «втекли з Пешавара і тепер ховаються в іншому місті після погроз з боку мусульманських бойовиків».

Ісламісти були незадоволені тим, що Первез відкрито висловлює свій протест і горе з приводу втрати друзів у результаті нападу терористів-смертників.

«Проблеми почалися 23 вересня, коли я та інші християни протестували на університетській дорозі біля християнського кладовища... Коли ми йшли до мечеті Джамі, священнослужителі та інші мусульмани вийшли і спробували розігнати демонстрантів», − сказав Первез.

Отримавши поранення під час розгону християнської демонстрації, мусульмани поклялися помститися і пішли по домівках християн, розшукуючи учасників акції протесту, погрожуючи і б'ючи їх та членів їхніх сімей. Деякі сім'ї християн вважали за краще не чекати мусульманської помсти і виїхати з міста.

За матеріалами www.sedmitza.ru