Християни вимагають від влади Пакистану захисту
  • Пон, 23/09/2013 - 18:14

Християни Пакистану у понеділок домагались більшого захисту від держави і щоб бути почутими заблокували кілька доріг у країні, тим самим висловлюючи своє засудження недільної терористичної атаки на церкву в Пешаварі, в якій загинуло 81 особа.

Християни заблокували одну з головних доріг що веде до столиці Ісламабаду, запаливши на дорозі автомобільні шини. У відповідь на недільну атаку, також закриті всі місіонерські школи, які залишатимуться закритими протягом трьох днів, - поінформував представник християнської меншини Насир Гілл. У відповідь на напади, пакистанська влада посилила захист важливих для християн обєктів в Пешаварі. Однак, на думку багатьох членів громади, прийняті заходи не є достатніми.

Теракт проти християн був здійснений в місті Пешаварі, що на північному заході Пакистану. Вибух перед історичною церквою Всіх Святих стався в той момент, коли віруючі виходили з церкви по закінченню богослужіння. Загинуло 81 чоловік і 140 отримали поранення. Відповідальність за теракт взяло на себе  ісламістське угрупування ТТР Джундуллах, яке пов'язане з талібами. Це був один з найкривавіших нападів на християн в Пакистані.

У 2009 році близько 40 будинків і церков, які належали  християнській спільноті, були спалені мусульманськими екстремістами в Годжирі,  провінції Пенджаб, що на сході Пакистану. Щонайменше сім християн було вбито, коли група мусульманських екстремістів напала на них, звинувативши в нарузі над Кораном.

Християни становлять близько 4% із 180-ти мільйонного населення Пакистану.

За матеріалами: info.wiara.pl