Християни як жива мішень
  • Чтв, 17/07/2014 - 17:34

Переслідування християн стало реальністю для тисяч сімей. Починаючи з примусового виселення християн з їхніх домівок, до обмежень у практикуванні віри. Це трапляється у багатьох країнах, а найчастіше в Азії, Африці та на Близькому Сході.

Стефані Доул з організації «Надія й допомога переслідуваній Церкві» розповідає: «Бути християнами в цих краях дуже непросто. Часом діти християн не можуть ходити до школи, а батьки можуть розраховувати лише на найгірші роботи».

Наприклад, у Пакистані християни нерідко стають мішенню. Це стосується як і непрямого приниження, так і відвертого знущання.

Стефані Доул: «У Пакистані часто викрадають дівчат. Якщо я не помиляюсь, щороку їх кількість сягає понад 700 000, крім того їх навертають в іншу релігію».

Організація «Надія й допомога переслідуваній Церкві» (the Barnabas Fund) допомагає також християнам, які потерпають від дискримінації, пригноблення чи прямого переслідування за віру. Таким чином християн підтримують у найвіддаленіших куточках Пакистану, Китаю, Іраку та Уганди. Їх забезпечують їжею, медикаментами, житлом, допомагають у разі стихійних лих, створюють нові парафії та виховують християнських лідерів.

Найважливіша ціль – не просто допомогти християнам вижити, а й також процвітати.