Християни, які втекли із захопленого бойовиками сирійського села Маалула, написали листа до Конгресу США
  • Птн, 13/09/2013 - 15:12

Християни, які втекли з містечка Маалула, одного з трьох збережених,  де досі розмовляють арамейською, написали листа Конгресу США,  в якому розповіли про те, що вони бачили після захоплення села бойовиками, повідомляє portal-credo.ru.

Члени «Фронту Аль-Нурсі», групи бойовиків, визнаної ООН, США та іншими країнами терористичною організацією, грабували «монастирі та церкви, в міру свого просування зривали священні зображення, вимагали від жителів відмовитися від своєї релігії і перейти в іслам, щоб врятувати своє життя», - пишуть біженці з Маалула .

«Я бачив людей з пов'язками «Аль-Нурсі» на головах, які почали стріляти по хрестах», - розповів один з жителів села AFP. Один з бойовиків  «приставив пістолет до голови мого сусіда і змусив його перейти в іслам, примусивши повторити: «Немає Бога, крім Аллаха»». Пізніше бойовик жартував: «Тепер він один з нас». www.unn.com.ua

Жінка розповіла AFP, що її нареченого вбили, після того як він відмовився перейти в іслам. Вона додала, що бойовики сміялися над нею: «Ісус не прийшов, щоб врятувати його».

У Дамаску Патріарх Григорій III Лахам, предстоятель Мелькітської греко-католицької Церкви, очолив похоронне богослужіння за трьома вбитим у Маалула католикам.

Кількість біженців з Сирії, прибули до Лівану на цьому тижні, перевищило 14 тисяч чоловік, повідомляють ліванські ЗМІ з посиланням на щотижневий звіт Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Лівані

За інформацією ЗМІ, загальне число офіційно зареєстрованих сирійських біженців, яких прихистив Ліван, досягає 739 000 чоловік. Повідомляється, що більше третини сирійських біженців розташувалися у східній провінції Бекаа, близько третини - у Північному Лівані, решта - в центральній і південній частинах країни.