Християни закликають зупинити турецьку агресію
  • Птн, 18/10/2019 - 11:04

Незважаючи на протидію міжнародної спільноти, Туреччина не має наміру зупиняти вторгнення в Сирію. Тим часом хвиля біженців, що рятуються від турецької навали, зростає. Їх уже нараховують 275 тисяч.

Раптового припливу цивільних осіб із Сирії очікує халдейський Архиєпископ Ербіля. Він закликає іракський уряд, як і гуманітарні організації, належно підготуватися до приходу невинних жертв турецької агресії. Він визнає, що переважною більшістю біженців будуть курди, проти яких точиться війна. Однак неодмінно прибудуть релігійні меншини, серед них і християни, – наголошує Архиєпископ Башар Варда.

Тим часом християни у всьому світі закликають зупинити турецьке вторгнення. Рада християнських церков у США вимагає втручання Дональда Трампа та міжнародної спільноти. Вона просить усіх християн про молитву та конкретні жести, які б виражали протидію турецькій агресії.

Всесвітня рада церков також реагує аналогічно на дії режиму Ердогана. Зі спеціальною декларацією у цій справі звернувся її генеральний секретар, пастор Олав Фюксе Твейт. Він нагадує, що турецька операція спричинить нові страждання тисячам невинних людей.