Християнин поширив 100 000 Біблій у В'єтнамі, ризикуючи життям
  • Пон, 27/11/2017 - 13:45

Християнин поширив понад 100 000 дитячих Біблій в одній з найбільш ворожих країн для віруючих – В'єтнамі, ризикуючи своїм життям як подяку за те, що Бог врятував його від самогубства.

Тридцятидворічний Бао, який працює в організації «Open Doors USA» в програмі поширення Біблій, сказав, що 14 років тому він став віруючим, коли ще навчався в старшій школі.

 «Я думав, що життя не має сенсу», – згадував він. «Я почувався порожнім – хотів покінчити життя самогубством. Мій будинок був поруч з річкою, і я багато разів проходив повз неї і думав: «А що, якщо я просто стрибну в річку і втоплюся».

У той час його християнські друзі запросили його до церкви. Спочатку він щосили намагався зрозуміти, чому вони такі радісні. І якось під час поклоніння Бао відчув, що Дух Божий прийшов і торкнувся його.

«Моє життя повністю змінилася, в мене з'явилося бажання служити Йому», – сказав він.

В організації «Open Doors USA» кажуть, що Бао, батько двох дітей, поширив понад 100 000 дитячих Біблій у В'єтнамі, ризикуючи життям.

Ризик винагороджується, коли люди присвячують своє життя Христу, сказав він і зазначив, що шість років тому він зупинився вдома в місцевого чоловіка під час подорожі країною і поділився з ним Євангелієм.

 «Цей район був тихим (комуністичним) районом», – сказав Бао. «Вони не знали, що Бог є любов. Ось чому, коли Євангеліє прийшло до них, їхні серця були спраглі».
Бао сказав, що тоді 20 людей прийняли Христа.

«Я і ще один чоловік, який залишився в його будинку, дбали про тих, хто щойно прийняв Христа. Коли вони стали зрілими, ми вирушили з групою віруючих на місце, далеко від міста».
Однак чиновники довідалися про новий рух і штурмували зібрання під час богослужіння, в результаті чого люди втекли. Бао утримували у в'язниці впродовж дня; Біблії та християнські матеріали конфіскували.

Влада пригрозила припинити поставки продовольства в цьому районі, якщо віруючі продовжуватимуть спілкуватися з народом.

«Оскільки напруга була занадто високою, на благо людей, я покинув цей район», – сказав Бао.

Однак уже 2016 року він приєднався до «Дитячого біблійного проекту» організації «Open Doors USA».

«Коли я поширюю дитячі Біблії у великих церквах, вони шанують книгу не тільки як подарунок, але і як матеріал для навчання Божому Слову. Вони також використовують цю книгу для євангелізації. І я вважаю, що її вплив буде поширюватися ще більше», – сказав він.

«Слово Боже має бути доступним для людей. Дитяча Біблія – один з найпростіших способів, щоб люди довідалися про Нього. Я вважаю, що це робота сіяча. Ми продовжуємо сіяти, і Бог продовжує вирощувати».

У багатьох випадках християн у В'єтнамі сильно переслідують, а країна займає 17-те місце у Світовому списку спостереження за переслідуваннями християн організації «Open Door».
Ще в липні група католицьких священиків і парафіян зазнали нападу з боку поліції в провінції Тхуа Тхієн Хює після того, як вони спробували захистити хрест, який був зведений на території церкви.

«Вони кинули каміння у священиків і побили трьох чи чотирьох з них», – сказав тоді Хуа Цао Дук Лой, священик з монастиря Тієн Ан. «Вони завадили нам повернути його, і священики тримали хрест, поки поліція рвала їхні сорочки і тягнула їх за волосся».