Християнок-підлітків у Пакистані викрадають і змушують приймати іслам
  • Пон, 25/03/2019 - 16:38

Християни Пакистану звертаються із закликами до нової влади цієї ісламської країни, щоб виступила на захист представників релігійних меншин. Особливо йде мова про молодих дівчат – християнок і визнавців індуїзму, котрих викрадають і шляхом примусового одруження змушують приймати іслам. Така доля щороку спіткає близько тисячі дівчат.

Як інформує Vatican News, лише впродовж минулих тижнів було викрадено двох індуїсток, віком 13 і 15 років, та 13-річну християнку. Дівчат змусили одружитись з мусульманами і таким чином прийняти іслам. Родини дівчат повідомили поліцію про викрадення, однак остання не зробила жодних кроків для звільнення їх.

«Поліція перейшла на сторону мусульман, а магістратура знеохочує представників меншості вдаватись до заходів з метою притягнення до відповідальності визнавців ісламу», - розповів Джеймс Ан’юм. Він є католиком, котрий очолює Державне товариство вчителів з релігійних меншин. Він наголосив, що християнки та індуїстки підліткового віку живуть в постійному страху і тому часто переховуються по домах, рідко виходячи на вулицю. Деякі родини вирішують не відправляти їх на навчання до школи, що також має вплив на їх розвиток в майбутньому.

Ан’юм нагадує, що перед виборами теперішній прем’єр Імран Хан обіцяв виступити на захист представників меншин. «Прийшов час виконувати свої передвиборчі обіцянки. Не можна і надалі толерувати таке ставлення, яке є нічим іншим, ніж порушенням людських прав та свободи», - зазначив він у петиції, скерованій до прем’єра Пакистану.