Християнський будинок для престарілих мусить уможливити евтаназію, або втратить статус благодійного
  • Чтв, 27/10/2016 - 13:10

Швейцарський суд ухвалив вирок згідно з якими, християнський будинок для перестарілих мусить надати своїм користувачам можливість евтаназії, або втратить свій статус благодійної організації, повідомляє «Catholic Herald».

Цей будинок перестарілих знаходиться у власності протестантської деномінації Армія Спасіння. Нещодавні правила функціонування благодійних установ, які прийняла Швейцарія, вимагають від благодійних установ надавати можливість евтаназії людям, якими вони опікуються.

Це випадок стався усього кілька місяців після того, як суд оштрафував на 6 тис. євро католицький будинок перестарілих у бельгійському місті Діст за відмову уможливити евтаназію одного з пацієнтів на своїй території.

Директор Правового центру «Томас Мор» Нейл Еддісон у коментарі для «Catholic Herald» висловив занепокоєння ситуацію з цими двома будинками перестарілих оскільки, на його думку це вказує на небезпечний тренд в ЄС.

Еддісон також зазначив що низка законів про евтаназію в деяких європейських країнах насправді б’є в саму серцевину питання існування християнських лікарень та установ, які опікуються хворими і старшими людьми.