Христос не підлягає карантину
  • Срд, 08/04/2020 - 14:08

Голова єпископату США закликає молитися до Найсвятішого Серця Ісуса про припинення пандемії коронавірусу. Він сам молитиметься її в Страсну п’ятницю. Архиєпископ Хосе Гомес нагадав, що Папа Франциск уділив повний відпуст усім, хто молиться за це, і попросив усіх вірних приєднатися до нього через Інтернет. Молитву транслюватимуть на офіційній сторінці єпископату та у Facebook.

Архиєпископ Гомес написав вірним листа на Страсний тиждень, в якому зазначив, що нинішня ситуація не має прецеденту у багатій історії Церкви, а теперішній Страсний тиждень буде іншим, аніж усі попередні. «Христос не підлягає карантину, а Його Євангеліє не заковане в кайдани», – нагадав єрарх і додав, що хоча церкви можуть бути закриті, серце Ісуса залишається відкритим для кожного. Навіть якщо ми не можемо поклонятися Йому разом, кожен може шукати Його в «скинії власного серця».

Голова американського єпископату також закликав протистояти культурі страху і тривоги. «Він любить нас і Його любов ніколи не зміниться, тому ми не повинні боятися навіть у цей час випробувань», – написав єрарх.

США – одна з країн, найбільш уражених коронавірусом. За даними Університету Джона Гопкінса, у США вже заражено близько 274 тис. осіб, з них понад 7 тис. померли і майже 36 тис. перебувають у лікарнях.