Художні устремління Святого Престолу
  • Втр, 28/05/2013 - 20:25

 Кардинал Равазі поділився своїми думками на тему присутності Святого Престолу на Венеціанській бієнале. Ватиканська експозиція тут є вперше, але єрарх вважає, що "процес є реальним початком, зародком, який буде мати свій трудомісткий розвиток" в нових ідеях і пропозиціях. Кардинал переконаний, що "ватиканський павільйон" міг би "підсилити кожну бієнале" для відновлення втраченого зв'язку між мистецтвом і сакральністю.

 

Тематика оформлення павільйону Святого Престолу, який відкриється 1 червня, пов'язана з розповіддю, що міститься в перших одинадцяти розділах книги Буття, де йдеться про таємницю творіння, входу зла в історію, надії і плани людей після падіння. Експозиція Святого Престолу буде діяти у Венеції до 24 листопада 2013 р.Над нею працювали: творча група з Мілана, чеський фотограф Йозеф Куделко і американський художник Лоуренс Керолл.

 

Єрарх зазначив, що участь у престижному мистецькому форумі дуже важлива для Святого Престолу, насамперед, для відновлення зв'язку між мистецтвом і вірою, яка сьогодні майже зникла. Сучасне мистецтво нібито віддалилося від Бога, а іноді, здається, відійшло навіть від поняття краси.

 

Єрарх зізнався, що, хоча нинішня виставка ще не почалася, вже з'явилися пропозиції для наступної експозиції. "Ми думаємо про тему ясну і ніжну, як Новий Завіт, щоб виявити певний зв'язок із давніми формами героїчного сповідання віри. Йдеться про великих осіб Біблії: Христа, Богородицю, Різдво ", – поділився кардинал Равазі

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va