ХV Всеукраїнська проща освітньо-виховних установ УГКЦ до Унева
  • Втр, 16/05/2017 - 20:22

13 травня 2017 р. Б. вихованці та представники католицьких освітньо-виховних закладів України взяли участь у ХV Всеукраїнській прощі католицьких садочків та шкіл до Святоуспенської Унівської лаври, яку організувала Комісія у справах освіти та виховання УГКЦ спільно з Реферантурою Львівської архиєпархії у справах освіти та виховання, директором садочка “Діти світла” Галиною Сахандою та зі салезіянськими аніматорами  на тему “Єдність з Богом – гарантія зросту особи”.

На прощу прибули близько тисячі паломників – дітей, учнів, керівників, вчителів, вихователів, духівників та батьків.

Проща розпочалася з Божественної Літургії,  яку очолив о.Петро Майба, СДБ, керівник напрямку католицького шкільництва УГКЦ, заступник Голови Комісії у справах освіти та виховання, з яким співслужили отці-духівники католицьких освітньо-виховних установ.  У часі св. Літургії представники шкіл та садочків висловлювали молитовні намірення. Після Літургії прочани спільною ходою йши до Чудотворної Унівської ікони Пресвятої Богородиці, співаючи пісню “Пренебесна, Пречудесна». Помолившись біль ікони, поклавши квіти для Божої Матері, всі присутні зібрались біля каплички для привітання учасників прощі, а особливо ювілярів. о. Петро від всеукраїнської спільноти католицьких навчальних та виховних закладів привітав с. Йосифу Кіяк ЧСВВ, директора «Католицької школи св. Василія Великого» з 15-літньою діяльністю закладу та с. Євфросинію Сеник, ОПДМ, директора дошкільного навчального закладу «Ангелятко» з 10-літньою діяльністю садочка.

Продовжилась проща бансами, після чого аніматори розпочали велику гру, в якій були залучені всі діти від – від дошкільнят до учнів старшої школи. В той час поки діти бавилися, виконували різні завдання, батьки мали зустріч з о.Петром.

Завершилася проща спільною піснею «Ми є родина», та побажанням благословенного закінчення навчального року.