"І доки ми живемо вірою, можемо йти по життю, як апостол Петро по воді", - владика Василій (Івасюк)
  • Чтв, 09/11/2017 - 10:59

8 листопада, в день св. Великомученика Димитрія, владика Василій (Івасюк) з пастирським візитом відвідав парафію с. Татарів з нагоди храмового празника.

Традиційно велика кількість вірних з трепетом очікувала Преосвященного владику на церковному подвір'ї. Парох храму о. Петро Попович вручив архиєрею ключі і хрест, яким владика поблагословив присутніх, а відтак ввійшовши до храму очолив Божественну Літургію. Співслужили владиці декан Яремчанський о. Богдан Скірчук, сотрудник парафії та запрошене духовенство.

Звертаючись до парафіян зі словом проповіді владика розповів про мученицький шлях св. Димитрія: "Тисяча сімсот років тому пройшло від того часу, як небесний покровитель Димитрій страждав мужньо за віру Христову.  Багато хто думає, що нехай би молодий воєначальник Димитрій знайшов інший вихід, тобто імітував принесення жертви неправдивому богові перед владою того часу, а вдома вірив собі в Ісуса Христа. Така дволика позиція могла дати йому добру військову кар’єру, служив би імператорові і виглядав би добропорядним громадянином Римської імперії. Щось подібного ми пережили за часів СРСР, коли вдома тайкома хрестили дітей і молилися, в школі приймали нас у жовтенята, піонери і комсомол, а на роботі - до лав комуністичної партії. І та двоякість у нас ще залишилася… Подвиг мученика Димитрія – це не тільки епізод давно минулих часів, який згадуємо сьогодні історично. Це – підказка і добра порада, настанова християнину як служити Правді у теперішньому зрадливому суспільстві. Тому взірцем християнина є мученики, які не дивлячись на обставини, завжди жили вірою. І доки ми живемо вірою, можемо йти по життю, як апостол Петро по воді". 

В часі богослужіння віряни численно приступили до Святого Причастя. А вже по закінченню відправи о. Петро подякував кир Василію за те, що прибув розділити радість храмового свята спільно з церковною громадою.

Далі з нагоди свята в храмі відбулось Мирування, після чого парафіяни та гості вийшли на освячення води. Завершилося торжественне богослужіння хресним ходом довкола храму та окропленням присутніх свяченою водою.