Ідеолог християнських демократів Норберт Нойхауз їде до Львова
  • Срд, 15/08/2018 - 11:31

На Форум відповідальних християн “Бог-Людина-Україна” до Львова приїде Норберт Нойхауз (Norbert Neuhaus) - доктор економічних наук, експерт з питань урбаністики, один з ідеологів християнсько-демократичного руху у Європі та екс-віце-мер міста Трір (Німеччина).

Форум відповідальних християн відбудеться 18 серпня 2018 року в приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка, 35).

Тут зберуться християни різних конфесій, свідомі українці, щоб поділитися досвідом, поспілкуватися з моральними авторитетами, відчути єдність та об’єднатися для спільної дії.

Завданням Форуму є змінити існуюче негативне ставлення християн до участі у виконавчій владі та депутатській діяльності як занять, що компрометують моральних людей і загрожують їхній репутації. Бо хто, як не християнин здатний опиратися злу і творити добро? Хто, як не християнин здатний сміливо і безкомпромісно стояти за Правду і Справедливість, за людську Свободу і Гідність?

Крім п. Нойхауза, серед спікерів Форуму буде Мирослав Маринович – український правозахисник, публіцист, релігієзнавець, член-засновник Української Гельсінської групи, віце-ректор Українського Католицького Університету. А також Василь Полуйко - заступник Міністра екології та природних ресурсів України; Андрій Гергерт - заступник Командира Української Добровольчої Армії (УДА), командир 8-го окремого батальйону «Аратта» УДА; Юрій Підлісний - завідувач кафедри політичних наук, керівник програми «Етика-Політика-Економіка», доктор філософії; Ярослав Рущишин - підприємець, засновник Львівської бізнес-школи, сенатор Українського Католицького Університету.

На Форум запрошені представники громадських, харитативних, молитовних, прицерковних, молодіжних, професійних спільнот і рухів, та представники християнської інтелігенції (науковці, духовенство, освітяни, лікарі, юристи, менеджери, управлінці, підприємці тощо).

Очікується 250 учасників, близько 15 спікерів з України та закордону, 8 робочих секцій різних тематик (політика, економіка, медицина, екологія, освіта, духовний провід тощо).

Продовженням Форуму стане створення Міжконфесійного руху відповідальних християн - комунікативної платформи для громадського християнського середовища та найширших верств людей, які сповідують християнські цінності.

Організатори заходу: Українська Галицька Партія, ГО “Християнська Україна”, Асоціація лікарів-католиків, Громадська ініціатива "Християнська школа захисту родини" та МГО “Асоціація патріотів України”.

 

Для контактування:
електронна адреса: forumvidphristian@gmail.com,
сторінка у Фейсбук: https://www.facebook.com/events/2060342090960476/.
 
Координаторка заходу: Ірина Яремчук, 097 541 48 18.
Медіа координаторка події: Марина Ложкіна, 096 62 46 888.
Прес-служба Української Галицької Партії: Анна Герич, 097 67 13 492.