ІДІЛ зруйнувала понад 12 тисяч християнських домів в Ніневійському регіоні Іраку
  • Чтв, 30/03/2017 - 11:05

Ісламська держава пошкодила більше 12 тисяч християнських будинків у регіоні Ніневійської рівнини і повністю зруйнувала близько 700 домів, повідомляє організація «Допомога Церві у потребі».

В опитуванні іракців, котрі були змушені покинути Ніневійський регіон влітку 2014 в наслідок нападу ІД, стало відомо, що 40% планують повернутись до своїх домівок у вже звільненому від нападників регіоні, а 46% ще роздумують над поверненням. Такий результат показує зріст довіри, оскільки в листопаді минулого року, коли доля Ніневійського регіону була ще сумнівною, лише 3% біженців говорили, що планують повернутись.

Більшість з опитаних зазначили, що Ісламська держава пошкодила їх майно, а 22% зазначили, що їх доми були зруйновані. Інших 25% не знали в якому стані їх будинки, інформує Catholic Culture.

Близько 90 тисяч християн з Ніневійської рівнини зараз проживають в Ербілі. У 2014 році близько 120 тисяч християн знайшли там притулок. За приблизними оцінками організації «Допомога Церкві у потребі», приблизна вартість відбудови зруйнованих будинків цих християн становитиме понад 200 мільйонів доларів.