Єгипет. Переслідування коптів тривають
  • Втр, 20/08/2013 - 15:32

Єгипетські копти продовжують зазнавати нападів з боку ісламістської більшості. Зараз місцевим християнам загрожують сексуальні домагання, вандалізм, підпали і вбивства.

"Ми дійсно страждали, приймаючи участь у протестах біля мечеті Рабаа. Мене постійно ображали за те, що я християнка. Усюди, навіть у громадському транспорті я чула образи на свою адресу. Все через мої релігійні погляди, через те, що я нібито невірна. Вони говорили мені, що християни повинні бути стерті з лиця Єгипту", − каже єгипетська християнка Амаль.

З тих пір, як усунули від влади президента Єгипту Мохаммеда Мурсі в липні поточного року, християнські церкви тут регулярно піддаються підпалам. Близько 40 церков розграбовані або зруйновані, ще 23 − сильно пошкоджені. Така ж доля спіткала школи, будинки і бізнес-установи, що належать християнам.

"Останнім часом кількість нападів на церкви, державні інституції і християн в цілому сильно зросла. Я дійсно не можу зрозуміти, чого домагається партія "Брати-мусульмани". Ми щиро сподівалися на те, що нам вдасться налагодити спілкування з представниками цієї політичної сили, і надалі мирно співіснувати з місцевими ісламістами. Але, на жаль, все було марно", − говорить християнин Магді Емад.

Християнство з'явилося в Єгипті в I столітті нашої ери, і протягом сотень років було домінуючою релігією в цьому регіоні. Тепер коптів − тільки 10% від населення Єгипту, і серед місцевих жителів − переважно сунітів − вони поступово набувають репутацію маргіналів.

За матеріалами: http://mignews.com