Єгипет загрузнув у хаосі та насиллі
  • Втр, 27/08/2013 - 21:04

Єгипет загрузнув у хаосі та насиллі. У скрутній ситуації опинилися місцеві християни: їхні будинки та церкви дедалі частіше стають мішенями для нападів та підпалів. За повідомленнями ЗМІ, це один з найбільших спалахів насильства на релігійному ґрунті в сучасній історії Єгипту.

Деякі ісламісти скористалися хаосом в країні і почали стягувати податки з немусульман. Мусульмани таким чином намагаються відродити «джиз’ю» - подушну подать, якою обкладалися іновірці.

Християни проживають в Єгипті з І століття. Впродовж сотень років вони були у більшості: навіть після завоювання арабами-мусульманами у VII столітті країна залишалася переважно християнською. Але з плином часу іслам став домінуючою релігією в Єгипті.

Прихильники «Братів-мусульман» засудили коптів за те, що вони підтримали військовиків, які усунули від влади президента Мурсі. Однак цілком можливо, що нове керівництво Єгипту буде прихильніше ставитися до коптів. Головнокомандувач армії Абдель Фаттах аль-Сісі пообіцяв віруючим, що їхні церкви будуть відновлені. Генерал також сказав, що всі ці заходи необхідні, оскільки - цитата - «наші брати-копти зіграли важливу роль в історії країни й розвитку нації» - кінець цитати.

Джерело: http://ua.jn1.tv