Єгипетський єпископ: наші християни готові прийняти мучеництво
  • Втр, 11/04/2017 - 14:13

«Ми очікуємо нових замахів. Ми готові до мучеництва», – так прокоментував недільні напади в Єгипті єпископ католицької коптської Церкви Киріллос Вільям. Він запевняє, що сумують усі: як християни, так і мусульмани. Однак в християн такі події як вчорашній замах лише утверджують готовність прийняти мучеництво.

Дізнавшись про замахи, єгипетські вірні повернулись до храмів і запевнили, що не мають наміру відмовитись від участі в урочистостях Великого тижня. «Ми просто погодились з тим, що ми, копти, є Церквою мучеників», – говорив єпископ Киріллос Вільям.

«Ми чекали на щось таке. Бо нам завжди обіцяли, що грудневий замах в Каїрі є лише початком і що на християн в найближчому майбутньому чекають ще гірші речі. Вони дотримали слова, вибрали святковий день, Вербну Неділю, коли наші храми переповнені. І церкву вибрали теж символічно, бо сам патріарх Тавадрос відправляє там Літургію. Таким чином вони прагнуть переконати всіх, що в Єгипті не є безпечно, що держава не гарантує безпеку християнам. В той же час в Александрії загинули працівники поліції, які не хотіли впускати до церкви нападників», повідомляє Radio Watykańskie.