Єльський нейробіолог покинув науку, щоб стати католицьким священиком
  • Пон, 13/03/2017 - 15:16

Так багато ми чуємо про «війни» між наукою і вірою! Хайме Мальдонадо-Авілес вивчав неврологічні причини наркоманії та депресії в пост-докторантурі в Єлі, запитуючи себе: «Чи це справді те, чого Бог хоче від мене?»

Це, звісно, не означає, що неврологія не важлива. Мальдонадо-Авілес присвятив життя її вивченню, але зрештою почав відчувати, що Бога має інші плани для нього.

«Інтуїція підказувала, що я, можливо, покликаний служити по-іншому, – розповів Мальдонадо-Авілес «Washington Post». – І це траплялося часто».

«Я не раз запитував себе, чи не шкодуватиму в 90 років, перед самою смертю, роздумуючи: "Може, я мав піти до семінарії?"»

У 2014 році Мальдонадо-Авілес залишив перспективну кар'єру вченого та вступив до Католицького університету Америки. Навчання в семінарії триває 6 років, тепер він на третьому курсі, і, звісно, нема жодної гарантії, що дотриває до кінця й насправді стане священиком. «Мальдонадо-Авілес достатньо обережний, він говорить, що ще не впевнений, чи неодмінно стане священиком, – розповідає «Washington Post». – Навчання в семінарії – це частина процесу розпізнання покликання».