Єпарх Коломийсько-Чернівецький кир Василь (Івасюк) освятив наріжний камінь під будівництво дзвіниці в Коломиї
  • Пон, 21/08/2017 - 10:09

У День міста Коломиї, 19 серпня, відбулось освячення наріжного каменю біля церкви Святого Йосафата під будівництво дзвіниці. До втілення такої ідеї спричинився благодійний фонд “Покуття”, який традиційно в день народження міста робить вагомі розбудови для коломиян. Мало міст може похвалитися дзвіницею, яку планують спорудити в Коломиї. Інсталяція такої будови підтворюватиме різні мелодії. До слова схожим прототипом забудови є дзвіниця в Гошеві.

Освятив наріжний камінь правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії Василь (Івасюк) УГКЦ та владика Юліан (Гатала) єпископ Коломийський і Косівський УПЦ КП спільно з духовенством.

“Символічно, що саме на свято Преображення Христового– освячуємо місце для майбутньої дзвіниці. Це, справді, непересічна подія, особливо якщо згадати, якою нелегкою була передісторія храму, поряд з яким закладаємо камінь. Його, як і дзвіницю атеїстична влада намагалася зруйнувати. Зараз нашим завданням є праця над відновленням історії, себто дзвіниці, яка була на цьому місці”, - сказав владика Василь. Відтак архиєпископ подякував фундатору БФ “Покуття”, народному депутатові Андрію Іванчуку за ініціативу в побудові.

“Дуже добре, коли ти маєш можливість сказати “дякую”, а ще краще, коли можеш віддячити. З цим храмом у мене пов’язано багато світлих споминів, адже сюди ходили мої батьки, вийшовши звідсия став на сімейний рушник. Тому радію сьогодні, що наш фонд допомагає творити цю добру справу. Ми побудуємо не просто дзвіницю, це буде маленька візитівка не на одне покоління»,- каже ініціатор побудови, народний депутат України Андрій Іванчук.

Тож невдовзі з Божою допомогою в Коломиї побудують ще одну споруду, що стане її окрасою.