Єпархіальний інститут душпастирства подружжя та сім’ї свв. Йоакима і Анни проводить дистанційне навчання для наречених
  • Чтв, 30/04/2020 - 14:17

У зв’язку з епідемією коронавірусу Єпархіальний інститут душпастирства подружжя та сім’ї свв. Йоакима і Анни, що діє у Стрийській єпархії, згідно із розпорядженням ректора о. Тараса Бабія, з 21 березня перейшов на дистанційну форму навчання для наречених, які бажають пройти курс Безпосереднього приготування до прийняття Таїнства подружжя.

Онлайн-навчання представники інституту проводять щосуботи з 11:00 до 15:00. Курс триває три суботи поспіль – всього 12 годин.  У таких навчаннях беруть участь не лише наречені зі Стрийської єпархії, а й з інших єпархій та екзархатів – у середньому від двадцяти п’яти до тридцяти п’яти пар. Серед них є навіть молоді люди, які зараз перебувають в Італії, Іспанії, Польщі, що не змогли повернутися додому через пандемію.

По завершенні навчання та успішного складення іспиту наречені отримують сертифікат. Наразі такий документ видають в електронному варіанті. Тим, у кого весілля заплановане на найближчий час, сертифікат висилають поштою. Інші ж зможуть отримати оригінал в управлінні інституту по завершенні карантину.  Однак і копія дає змогу украсти шлюб у своїй парафіяльній церкві. Багато пар скористалося цим. Деякі у зв’язку з тим, що час весілля припав на карантин від гучних весільних забав вимушені були відмовитися і відзначити цю знаменну подію у вузькому сімейному колі.

Дистанційна форма навчання в Єпархіальному інституті душпастирства подружжя та сім’ї свв. Йоакима і Анни для наречених, які готуються до прийняття Таїнства подружжя триватиме до завершення карантинних заходів. Охочі взяти участь у такому онлайн-курсі ще можуть зареєструватися за телефонами: 0688970220 або 0931488481.