Єпархію святого Йосафата з осідком у місті Парма (США) нанесли на Інтерактивну карту УГКЦ
  • Срд, 22/03/2017 - 13:55

Понад 40 парафій Єпархії святого Йосафата з осідком у місті Парма (США) було нанесено на Інтерактивну карту УГКЦ. Це стало можливим завдяки активній співпраці курії Пармської єпархії.

Єпархія включає парафії в Південних та деяких Північно-східних штатах у районі Великих озер: Флорида, Джорджія, Північна Кароліна, Огайо, Теннессі, Західна Вірджинія та частково Пенсильванія. Українців греко-католиків на цих теренах налічується щонайменше 11 тисяч.

Пармська єпархія стала другою цілком нанесено адміністративно-територіальною одиницею УГКЦ після Стемфордської єпархії. На разі триває робота з пошуку інформації та додавання до карти парафій інших єпархій у США: Чиказької та Філадельфійської. Адміністрація Інтерактивної карти буде вдячна за будь-яку допомогу в цьому.

Окрім того, за останні тижні були додані окремі парафії та осередки УГКЦ в Європі. Серед них Громада УГКЦ у міста Барселона (Іспанія), українська греко-католицька у місті Новара (Італія), Церква Покрови Пресвятої Богородиці (с. Сопів, Івано-Франківська область), Каплиця-усипальниця родини Шептицьких (с. Прилбичі, Львівська область) та інші.

Також на мапі з’явився цікавий об’єкт - Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці у місті Андресіто, Аргентина. Каплиця заснована наприкінці 1980-их років для українських емігрантів, які селилися у цій місцині від 1970-их років.

Нагадаємо, адміністрація карти продовжує збирати дані для Інтерактивної карти щодо розкладу літургій у парафіях та душпастирствах. Будемо раді будь-якій допомозі чи пораді.