Єпископ Девіс звернув увагу католицьких освітніх установ своєї єпархії на небезпеку гендеризму
  • Чтв, 06/10/2016 - 13:25

Єпископ Шрусбері монс. Марк Девіс попередив католицькі школи і коледжі своєї єпархії про небезпеку гендерної ідеології, яка зараз поширюється в усьому західному світі, інформує «Catholic Herald».

У своєму листі єпископ зазначає, що зараз католицькі освітні установи стикають з тиском цієї ідеології, яка заперечує біологічний детермінізм статі й зводить усе до особистого вибору людини.

Попереджаючи освітні установи своєї єпархії про небезпеку, єпископ Девіс зазначив, що гендерна теорія повністю суперечить католицькій вірі. Зокрема він пише, що «знаємо, що стать визначається фізичними характеристиками, які розвиваються з моменту зачаття. Святе Письмо говорить, що ці статеві відмінності є Божим планом від самого початку (Бут. 1,26-27). Науково доведений факт, що статеві відмінності закладені в людину від її початків і взаємодоповнення чоловіка і жінки, які співпрацюючи з Богом, дають життя новій людині є виконанням Божої заповіді людині розмножуватись».

Єпископ Девіс зазначив також, що особи, які страждають від плутанини у сприйнятті власної статі мають отримати належну допомогу, щоб могти прийняти власну стать.

«Ми повинні показати справжню любов до тих, хто стає жертвою блудів нашого часу. Але ми не маємо права ставити під загрозу істини нашої віри, ні дозволити заперечувати правду про людську особистість, потакаючи таки помилковим судженням – це було б помилкою, а не милосердям», - зазначив єпископ Шрусбері.

Наприкінці свого листа монс. Марк Девіс обіцяє освітніх установам своєї єпархії всесторонню допомогу у вирішенні проблем пов’язаних з просуванням гендерної ідеології.