Єпископ Едвард Кава до Лицарів Колумба: "У нашому суспільстві є потреба - відродити тотожність, гідність і лицарство мужчини»
  • Пон, 13/11/2017 - 14:29

11-12 листопада у Санктуарії Матері Божої Бердичівської відбулось Всеукраїнське паломництво Лицарів Колумба, в якому взяли участь понад 70 делегатів з усієї України, представники Римо-Католицької Церкви та Греко-Католицької Церкви. Зокрема, зі Львова, Києва, Івано-Франківська, Тернополя, Хмельницького, Запоріжжя, Золочева, Гнівані та інших осередків.

У суботу, 11 листопада Святу Месу для паломників очолив єпископ-помічник Львівської Архідієцезії Едвард Кава. У своїй проповіді, зверненій до них, єпископ закликав чоловіків бути «справжніми Божими лицарями, міцними вірою, а не зброєю цього світу», щоби надати українському суспільству Божого характеру.

«У часи суспільної нестабільності саме ви можете допомогти досвідчити стабільність Божу. Особливо сьогодні це завдання стає перед Церквою — і Римо-Католицькою, і Греко-Католицькою», — наголосив єпископ Едвард.

Як зазначив єпископ, у нашому суспільстві є потреба відродити тотожність, гідність і лицарство мужчини.

«Дорогі брати, Лицарі Колумба! Бог дав вам це покликання, харизму, щоби відродити міцний християнський дух у нашому народі, щоби ви своїм прикладом і своєю вірою задавали тон життя, якого всі люди потребують.

Ми маємо що дати світові, як християни, віруючі люди, як Католицька Церква. Якщо ми дозволимо Богові діяти через нас, Він зможе багато змінювати в нашому суспільстві. Україна сьогодні спрагла живої віри, справжнього свідоцтва і любові - глибокої та щирої, яку може дати тільки Бог.

Бог кличе вас, щоби ви як справжні Божі чоловіки і лицарі йшли проти течії, вміли казати правду, ставати на сторону справедливості, були фундаментом Церкви, на якому Церква, , особливо в Україні, сьогодні може будувати міцну християнську реальність і майбутнє.

Це велика відповідальність, але якщо Бог за нас — хто проти нас? Якщо ми міцно укорінені в Бозі, то зможемо бути тим фундаментом нашого нового майбутнього, побудованого на заповідях Божих, Слові Божому, єдності, любові, злагоді, пробаченні і всіх християнських вартостях, які ми маємо в серці і яких прагнемо.

Нехай ця зустріч, яку ви переживаєте в цьому Санктуарії, серці Римо-Католицької Церкви, принесе рясні плоди в житті, родинах, середовищах, дасть світло і натхнення, щоби ви відчули ще більше прагнення йти і служити, виконувати волю Божу і бути знаряддям Божим, яким був святий Мартин, якого ми сьогодні споминаємо», — підсумував єпископ.