Єпископ Іґан: Програли партії, які форсували лібералізацію абортів
  • Втр, 17/12/2019 - 15:40

Я задоволений, що на виборах програли партії, які форсували лібералізацію абортів у Великобританії, – заявив єпископ Філіп Іґан після оголошення результатів виборів, на яких нищівної поразки зазнали Лейбористська партія та Ліберальні демократи. Однак він визнав, що також Консервативна партія не вільна від впливів фальшивої антропології, яка спонукає опозиційні партії до крайніх політичних рішень.

На думку цитованого агентством CNS ординарія Портсмута, католики повинні залишатися пильними, оскільки зміни відбуваються через освіту, охорону здоров'я та соціальні послуги. Він також визнав, що найбільшими пропагандистами цих ідеологій були партії, які програли на виборах. Це вони вимагали змін у цій галузі. Натомість у програмі Консервативної партії його непокоїть доля соціального забезпечення для найбільш нужденних.

У виборчій кампанії лібералізація абортів була в програмі як Лейбористської партії, так і Ліберальних демократів. Ліберали також виключили з партії Роберта Флелло, який, як католик, виступав проти абортів і так званих одностатевих шлюбів. Причиною були саме цінності, які визнав політик. Флелло оголосив, що подасть до суду на свою партію за те, що його дискримінували з огляду на віру.

Консервативна партія не згадувала про аборти у своїй виборчій програмі. Однак вона пообіцяла боротися з переслідуванням християн у всьому світі.