Єпископ Іллінойсу заборонив уділяти Причастя та похорон гомосексуалістам і обмежив їх доступ до церковних практик
  • Пон, 26/06/2017 - 11:33

Єпископ Томас Папроцкі зі Спрінґфілду, Іллінойс, розіслав своїм священикам інструкцію, в якій вказав не уділяти Таїнств тим католикам, які задіяні в одностатеві союзи.

В листі до священиків єпископ Папроцкі зазначив, що оскільки тепер уряд офіційно визнає одностатеві союзи, Церква «має не лише владу, але серйозний обов’язок підтверджувати своє автентичне вчення про шлюб і зберігати та виховувати його священну цінність».

Єпископ наголосив, що католики не повинні брати участь в одностатевих церемоніях, а такого роду заходи не можуть відбуватись в храмах чи на території парафіяльної власності. Католики, які легально «одружені» з одностатевими партнерами, не можуть бути лекторами чи екстраординарно уділяти Св.Причастя; їх також не слід допускати то уроків християнської ініціації дорослих та програм  підготовки до Миропомазання; вони також не можуть бути церковними спонсорами і хресними батьками.

Єпископ також зазначив, щоб священики не уділяли Причастя тим особам, які задіяні у одностатеві союзи, не проводили їх похорон (за винятком тих випадків, коли є доказ того, що особа покаялась і прийняла церковне вчення). Якщо відомо, що парафіянин задіяний у одностатевому союзі, за інструкцією єпископа, священик повинен «в приватному порядку з’ясувати це з даною особою, закликаючи її до навернення», інформує Catholic Culture.

Єпископ також зазначив, що діти, які живуть із одностатевими парами, можуть бути охрещені у тому випадку, коли є «розумне очікування» того, що їх виховуватимуть в католицькій вірі. Що стосується навчання таких дітей у католицьких школах, воно можливе, однак «батьків чи їх законних представників слід попередити, що дітей навчатимуть у відповідності до церковного розуміння шлюбу».