Єпископ Кава: просити Святого Духа про чудо переміни
  • Пон, 29/05/2023 - 00:45

Слово єпископа-помічника Львівської архідієцезії Едуарда Кави OFMConv на Урочистість Зіслання Святого Духа.

«Зазвичай те, що дійсно Боже і цінне не приваблює нас настільки, щоб ми були готові змінити своє життя і відмовитися від, як ми їх називаємо, простих людських радостей. Практикуємо віру на своїх умовах і за власними правилами, аж поки не опинимося в обставинах, які покажуть нам, що ми не пануємо над своїм життям, що не все можемо передбачити і покладаючись виключно на себе, ми раніше чи пізніше втратимо все.

Але Добра Новина Ісуса має для нас послання і про те, що Святий Дух Утішитель здатний змінити нас і наше серце до такої міри, що справи Божі будуть для нас важливі настільки, що ми будемо готові заради них відректися від гріха і “грати” за Божими правилами. Це буде вимагати від нас смирення визнати, що самі ми не здатні на таку переміну. І попросити Святого Духа про це чудо.

Питання чи ми самі готові це чудо переміни прийняти? Чи прагнемо ми переміни наших сердець, чи молимося ми про те, щоби вона відбулася, чи дозволяємо Святому Духові діяти в нас?

Забагато питань? Але, кохані, дайте собі відповідь хоча б на одне і ви побачите, за чим насправді сумує ваше серце» – пише єпископ Кава на своїй сторінці у фейсбуці.