Єпископ Кривицький про ворогів: не наслідуймо їхньої ненависті
  • Срд, 06/04/2022 - 13:21

Ординарій Київсько-Житомирської дієцезії єпископ Віталій Кривицький SDB про рани, завдані українському народу та іспит на людяність, який складає міжнародна спільнота. 

«Про трагедію у нашій Бучі, тепер знає, мабуть, весь світ. Точно – принаймні його більша частина. Немає виправдання для катів, які це зробили. Якщо би навіть приводи початку війни були не надуманими, то ці звірства, анулювали б будь-який найпереконливіший привід. Щодо Божого суду над людиноненависниками – я не сумніваюся. Міжнародна спільнота успішно складе іспит на людяність і справедливість, якщо засудить і покарає цих військових злочинців.

Молімося за всіх безвинно загиблих та щирим серцем співчуваємо їхнім родинам і друзям.

Ненависть російських загарбників до України, яка програмно культивувалася десятками років, сьогодні приносить рясні плоди та завдає болючих ран нашому народові. Буча, Ірпінь, Маріуполь, Бородянка та інші мирні українські міста.

Нам немає чого вчитися від ворога. Тим більше, ми не маємо від нього самого вчитися ненависті. Бо інакше, станемо такими самими як він, нещасними.

Ми покликані до того, щоб бути іншими. Людяності і солідарності сьогодні вчаться від України та від всіх, хто нам підставив своє плече. Не втрачаймо цього курсу. Тоді й Бог буде благословити нам», – написав єпископ Віталій на своїй сторінці Facebook.

 

Джерело: Католицький медіа-центр