Єпископ Макуан: сурогатне материнство ображає людську гідність
  • Нед, 06/07/2014 - 12:12

Сурогатне материнство «суперечить людській гідності», заявив монсеньйор Томас Ігнатіус Макуан, єпископ Ахмадабада в індійському штаті Гуджарат. З цією заявою він виступив у зв'язку з тим, що почастішала практика сурогатного материнства, яка поширилася серед найбідніших жінок як можливість легкого заробітку. В єпархії Ахмадабада розташований найбільший центр репродуктивних технологій - клініка «Аканкаша», куди звертаються подружні пари, які не можуть зачати дітей. У цю клініку поміщаються сурогатні мами, які протягом дев'яти місяців забезпечуються всім необхідним і перебувають під наглядом лікарів. Для цієї мети відбираються жінки у віці від 21 до 35 років: вони повинні бути походженням з Гуджарата і не можуть ставати сурогатними матерями більше трьох разів.

Єпископ Макуан заявляє про важкі умови життя цих жінок, які змушені йти на подібний заробіток. Деякі з них католички, і єпархія робить все можливе, щоб допомогти їм уникнути цієї долі. Неодноразово єпископ відмовляв своїх парафіянок від сурогатного материнства, яке йде всуперенч з людськими цінностями.

Департамент соціальних комунікацій єпархії Ахмадабада організовує просвітницькі курси про аборти і сурогатне материнство. На жаль, констатує єпископ, незважаючи на широко розвинену мережу просвітницьких заходів, багато жінок для вирішення своїх матеріальних проблем вибирають шлях сурогатного материнства.