Єпископ Микола Лучок: Україна сьогодні потребує єдності
  • Чтв, 12/12/2019 - 12:42

«Ісус є тим, Хто об’єднує. Я хотів би, щоб наша єпархія була прикладом єдності між культурами та релігіями», – сказав новий допоміжний єпископ Закарпаття. Домініканець о. Микола Лучок отримав єпископські свячення в соборі в Мукачеві 10 грудня.

Бажанням нового єпископа-помічника Мукачева є будувати єдність між різними народами та християнськими конфесіями, спираючись на особу Ісуса Христа. Так про своє служіння говорить єпископ Микола Лучок: «Я би дуже хотів, щоб об’єднання всіх наших культур відбувалося навколо Ісуса Христа. Ісус є тим, Хто об’єднує. Щоби ми, як Мукачівська єпархія, яка є багатонаціональною та багатоконфесійною, були прикладом цього».

Закарпаття – це один з найбільш мультикультурних регіонів України. Тут живуть: угорці, словаки, українці, росіяни та роми. Серед християнських конфесій у цій місцевості є православні, протестанти кальвіністської та лютеранської традицій, а також римо- і греко-католики.

Єпископська хіротонія в Мукачеві – це вже друге єпископське свячення в РКЦ цього року в Україні. 9 листопада в Києві допоміжним єпископом Києво-Житомирської єпархії став о. Олександр Язловецький з Шаргорода.