Єпископ передав хворому чоловіку свою нирку
  • Суб, 04/06/2016 - 10:47

Католицький єпископ віддав хворому чоловіку свою нирку. Операція з трансплантації органа відбулася 1 червня в лікарні міста Кочі у штаті Керала, Індія.

Операція пройшла успішно, як донор так і реципієнт знаходяться під наглядом лікарів. Єпископ з Індії прийняв своє рішення, зокрема, у відповідь на заклик Франциска творити під час Ювілею Милосердя діла милосердя.

Єпископ-помічник єпархії міста Пала, Індія, магістр Якоб Мурікен висловив надію, що його вчинок змінить небажання людей в Індії жертвувати свої органи для допомоги тяжко хворим.

Реципієнтом нирок католицького єпископа був 30-річний індус на ім’я Соорай. Він народився з однією ниркою, яка була пошкоджена під час діалізу. Про цей випадок з індусом єпископ Мурікен дізнався від отця Девіса Чірамел, засновника Фонду Нирок в Індії. Це перший католицький священик, який у 2009 році віддав свою нирку для пересадки. З тих пір багато священиків і черниць у цій країні, за прикладом о. Чірамела, також пожертвували свої органи.

Єпископ Мурікен, якому 16 червня виповниться 54 роки, відомий своєю простотою і суворим способом життя. Він вегетаріанець. Свій вільний час він проводить у компанії священиків похилого віку в їхньому будинку. Їздить громадським транспортом. Дарунки, які отримує, переказує у центр для розумово відсталих дітей.