Єпископ про драматичну ситуацію в Центральноафриканській Республіці
  • Втр, 13/08/2013 - 09:43

12 серпня в Центральноафриканській Республіці пройшов Національний день молитви за мир, який був ініційований релігійними лідерами країни. За словами архиєпископа Бангі, ситуація тут залишається драматичною. Свою батьківщину він назвав, як "землю без прав і захисту". Архиєпископ Д'едане Нцапалаінга дав інтерв'ю Радіо Ватикану. Багато людей втікають від насильства в ліси. Там вони живуть, за словами єрарха, відрізаними від допомоги гуманітарних організацій. "Найгірше тим, хто потребує медичної допомоги. Ці люди повинні, як і всі інші, харчуватися рослинною їжею і використовувати коріння і рослини, як ліки", − сказав архиєпископ і додав, що знову і знову люди гинуть від зміїних укусів.

У країні практично немає шкіл, таким чином, суспільство втрачає своє майбутнє. Багато благодійних організацій змушені залишати країну, побоюючись атак. Згідно єрарха, Центральноафриканська Республіка вимагає не тільки посилок з їжею. Він вважає, що міжнародні інститути докладають недостатньо зусиль для допомоги у вирішенні існуючих проблем.

Після захоплення влади в Центральноафриканській Республіці коаліцією повстанських груп у березні 2013 р., гуманітарна криза в країні, однієї з найбідніших у світі, набрала ще більших розмірів. Громадське життя зупинилося. Слід зазначити, що близько половини з 4,5 млн. жителів країни складають християни.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va