Єпископ Риму і Головний Рабин Риму обмінялися побажаннями
  • Втр, 07/04/2020 - 14:38

Провідники релігійних спільнот Вічного Міста підтвердили вадливість співпраці в несенні допомоги найбільш потребуючим в теперішній період випробувань.

Запрошуючи «поновити зв’язок дружби та заанґажування на користь найбільш потребуючих в нашому суспільстві, особливо під час випробування, яке переживаємо саме тепер», Папа Франциск склав свої щирі побажання Головному Рабину Рікардо Ді Сеньї та всій єврейській спільноті Риму з нагоди свята Песах. «Нехай же Всемогутній, Який визволив Свій любий народ від неволі та привів у Обіцяну землю, супроводжує вас також сьогодні Своїми щедрими благословеннями», – написав Єпископ Риму у вітальному листі, завершуючи його запевненням у молитовній згадці та прохаючи молитися за нього.

Рікардо Ді Сеньї, у свою чергу, дякуючи за побажання, надіслав Папі Францискові привітання з нагоди Великодня, зазначаючи, що «цьогорічна Пасха особлива, коли нормальне життя зазнало потрясіння триваючою епідемією, що породжує жалобу, страх, економічні та соціальні катастрофи». Головний Рабин Риму запевняє, що «всі ми заанґажовані в те, щоби допомагати, втішати та іспитувати сумління, просячи допомоги в нашого Творця», зауваживши, що саме в такі періоди ми маємо можливість конкретно перевірити «спільні цінності наших вір та необхідність разом трудитися для спільного блага». З цього випливає побажання, аби «незважаючи на все, це була спокійна Пасха, що принесе оновлення та звіщення кращого світу».